Om Helt Sort

 
Garderobe med god samvittighet
- fair trade, redesign, secondhand og vintage -


Helt Sort er en etisk butikk, som selger klær, sko og tilbehør for bevisste kunder. Hele sortimentet er slow fashion. Med slow fashion menes klassiske, tidløse plagg av god kvalitet, ment for å vare.

Varene deles inn i fire kategorier - nytt, redesign, secondhand og vintage, hvor alt det nye er rettferdig produsert (fair trade) under gode arbeidsforhold (fair labour facilities) av bærekraftige materialer (sustainable). Redesign er brukte materialer som er sydd om til nye klær og tilbehør. Secondhand er kjøpt en gang tidligere, men ikke nødvendigvis brukt, og vintage er secondhand over en viss alder (30 år).

Nye produkter er laget av resirkulerte tekstiler eller andre bærekraftige materialer, herunder blant annet økologisk bomull og bambus. Økologisk bomull holder en høyere kvalitet enn vanlig konvensjonell bomull, og bambus er et fantastisk materiale som ikke bare er naturlig antibakterielt, men også hjelper deg å holde varmen om vinteren og holde varmen ute om sommeren.

En god del av våre leverandører anbefaler rens av klesplaggene vi fører, noe som kan føles upraktisk når man går til anskaffelse av en bomullstrøye. Vi har god erfaring med å vaske de fleste produktene på ullprogram - enten helt kaldt eller på 30 grader - så dette er selvsagt mulig. Likevel vil vi informere om at vi ikke tar noe ansvar i forhold til holdbarhet om noen av plaggene ikke skal kunne tåle å vaskes ofte. Reklamasjonsretten gjelder så langt plagget er behandlet i henhold til vaskeinstruksjon. 

Vi tar ikke inn nytt industrielt skinn, men vi tar inn klær, sko og vesker i skinn i redesign-, secondhand- og vintageavdelingen. Av nytt skinn tar vi inn overskudd fra myndighetsstyrt nødvendig jakt for å holde viltbestand nede, fra områder der rovdyrbestanden ikke lenger er i stand til å klare jobben alene. For tiden har vi belter i "hair on hide" (skinn med hårene på) i butikken, og disse stammer fra lisensjakt fra den sørlige delen av det afrikanske kontinentet. Hele dyret er blitt brukt blant annet som mat, og skinnet er et overskuddsmateriale. I tillegg har produksjonen vært med på å gi (fair trade) arbeid til kvinner utenfor de store byene.

Helt Sort tar aldri inn og har aldri tatt inn pels, hverken nytt, redesignet, secondhand eller vintage, men det hender at vi tar inn redesignet, secondhand eller vintage fuskpels. Vi tar ikke inn ny fuskpels, da dette materialet ikke tilfredsstiller våre andre krav til bærekraftige materialer. Vi samarbeider ikke med produsenter som bruker pels i sine produkter.

Vi tar inn vintage klær, sko, vesker og smykker på kommisjon i Oslo-området. Husk at klærne skal selges som nye, så de skal være nyvaskede eller renset, og vi tar ikke inn klær med hull, dyrehår, nupper eller lukt, så gå gjerne over dem før du tar kontakt. Mange husker på å gå over skoene, men glemmer ofte sålen. Fjern småstein og ta gjerne en klut eller våtserviett over sålen, så den er helt ren når du leverer skoene. Til slutt - før du tar kontakt - spør deg selv: Er dette noe jeg ville kjøpt til en venninne i gave? Hvis svaret er ja, er det bare å ta kontakt med oss!  

Så på tampen vil vi bare meddele at vi alltid ønsker tilbakemelding på våre utvalgte produkter. Om det er noen produkter dere synes vi skal fortsette med, eller om det er enkelt leverandører dere ikke er fornøyd med, vil vi vite det! Vi er her tross alt som en butikk for at dere som kunder skal kunne ha en hyggelig handel med rettferdige, etiske sorte plagg!

 

Handlevogn

Varer i handlevogn: 0
Totalt: 0,00
Handlevogn  |  Kasse

Din konto